Med årlige klatrere op i himlen

Klatreplanter er gode i alle haver og på alle altaner. Hvis du går op i højden med grønne planter, skaber du hurtigt variation.

Med deres farverige blomster og hurtige vækst er de etårige klatreplanter attraktive til altanen og terrassen. Især i nyligt anlagte haver og på kedelige altaner kan lodret grønt let og øjeblikkeligt skabe atmosfære.

Såning og pasning af etårige klatreplanter
Etårige klatreplanter kan sås eller købes. Såning af etårige klatreplanter er let og kan ske indtil begyndelsen af juni. Hold jorden fugtig, og når planten begynder at vokse, er det tilrådeligt at gøde den hver anden uge. Tænk også på planternes støtte. Bind dem op med snor eller ståltråd. Eller før planten langs et stativ.

Suzanne med de smukke øjne
Etårige klatreplanter med blomster
Etårige klatreplanter med blomster er f.eks. Suzanne med de smukke øjne og indisk karse. Mindre kendt er kanariekirsebær: en lige så nem plante, men med en lidt anderledes bladform og strålende gule blomster. Andre etårige klatreplanter med blomster er Geurerwt (Lathyrus) og Klokwinde (Cobaea).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *